Şarj İstasyonunu Park Yeri Olarak Kullanan Tesla Parçalarına Ayrıldı

Şarj istasyonunu meşgul eden Tesla sahibi aracını dağıtılmış halde buldu.
Tesla Supercharger İstasyonu
Çin'de otoparklara konumlandırılan Tesla Supercharger istasyonları son zamanlarda gereksiz meşgul edilmeleri ile gündeme geliyordu. En son Tesla Model S sahibinin yaşadıkları tüm Tesla sahiplerine ve istasyon alanını meşgul edenlere ders olacak nitelikte.

Supercharger istasyonlarına çekilen Tesla modeller, araç terk edilirken mutlaka şarj bağlantısı yapılması gerekiyor aksi taktirde meşgul etmiş sayılıyorsunuz. Bu diğer Tesla sürücülerinin de acil şarj ihtiyacı olabileceğinden dolayı bir kural haline getirilmiş. İstasyonda şarjı dolan ama çekilmeyen araçlara ise şarj sonrasında kaldığı süreyle orantılı olarak ek bir ücrete tabi tutuluyor. Buraya kadar her şey normal ancak aracını istasyona bırakıp şarj bağlantısı yapmayan sürücülerin gündem konusu olmasıyla birlikte durumdan mağdur olan ve tepki gösteren otopark görevlileri ve diğer Tesla kullanıcıları, bu tip meşguliyetçilerin ceza almasını istiyor.

Çin'de istasyonu meşgul ederek aracını terk eden ve daha sonra geldiğinde karşılaştığı manzarayla şok olan Tesla kullanıcısı kendinin mağdur olduğunu savundu ve olay hakkında incelemelere başladı.

Araştırmalarının sonucunu Jay in Shanghai adlı Twitter kullanıcısının paylaşımında bulan sürücü sonunda kendinin suçlu olduğunu anladı. Geçte olsa...
Çin'de son durum. Tesla Supercharger istasyonuna park edip aracınızı şarja takmazsanız böyle oluyor. Ne düşünüyorsunuz?
Paylaşımın ardından olaya dahil olan Electrek adlı haber sitesi, uygulanan hareketin her iki taraf içinde yanlış olduğunu ancak Model S sürücüsünün daha da düşüncesiz olduğunu savundu.

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Yorum

Daha yeni Daha eski