MIUI 11, 8K Çözünürlüğündeki Videoları 30 FPS'de Çekebiliyor

Son zamanlarda en büyük ilgi odağı olmayı başaran Xiaomi, efsane bir kod bulutuna daha imzasını attı.
Yakın zamanda MIUI 11 sürümünü yayınlayacağını bildiren şirket sürümü test etme aşamasına ulaşmıştı. Yazılım konusunda uzman olan bir ekip MIUI 11'i test ederken inanılmaz bir kod bulutuna ulaştı.

Xiaomi dünyanın en ucuz fiyatlı 5G bağlantısını destekleyen telefonu Mi 9 Pro'yu tanıtarak haftanın başında çokça konuşulmaya başlamıştı. Yine bu hafta içerisinde gövdesinin ufacık bir kısmında ekran olmayan Mi Mix Alpha'yı tanıtarak teknoloji hayranlarının ilgi odağı olmayı başaran şirket şimdi ise MIUI 11 ile gündeme oturdu. Yazılım uzmanları tarafından incelenen yeni sürümde işletim sistemi 8K çözünürlüğünde ki videoları 30 fps ile kayıt altına alan kod bulutuna rastladı.

Fakat üzücü bir haber yine Xiaomi tarafından geldi. Henüz bu özelliği karşılayabilecek bir cihaz tanıtılmadı. Hal böyle olunca Xiaomi bir adım daha atarak yeni cihazlarını bu özelliklere uygun olarak tasarlayacağını belirtti.
Şuan için kamera konusunda en büyük rakibi olan Samsung, 108 MP Bright HMX 6K çözünürlükte 30 fps çekim yapabiliyor. Eğer Xiaomi yeni özellikleri karşılayabilecek bir cihaz tanıtırsa Samsung'un rekorunu kıracak.

İş bununla da bitmiyor Android'in en güçlü işlemcisi Snapdragon 855 bile Xiaomi'nin yeni özelliklerine karşı yenik düşüyor. Bu halde Xiaomi kendi işlemcisini üretme yolunda adımlar atabilir.

Yorum Gönder

Yorum (0)

Daha yeni Daha eski