Klasik Otomobilin Değerini Öldüren 15 Etken

Eski otomobiller bakımı yapılırsa tonlarca paraya satılabilir, ancak pas ve bakım eksikliği gibi şeyler klasik bir otomobilin değerini tamamen öldürebilir.
Modern internet çağı, klasik araba mani'nin harika bir patlamasına yol açtı. Ebay, Craigslist ve Bring a Trailer gibi web siteleri, şaşırtıcı eski otomobilleri bulmayı ve giriş ve çıkışlarını kolaylıkla öğrenmeyi kolaylaştırır. Ancak, kullanılabilir bir araba satın almak isteyenler için, süreç birkaç tuş vuruşundan daha karmaşıktır.

Bayiler seçenekler paketleri ve finansman seçenekleri arasında insanları cezbederken, yeni bir araba satın almak güç olabilir, ancak en azından alıcılar, garanti kapsamında olan sağlam bir araba ile uzaklaşacaklarını biliyorlar. Öte yandan, klasik otomobiller inanılmaz bir potansiyel sunar, ancak risk altındadır.

Kullanılmış bir araba satın alırken ve özellikle de bir yatırım olabilecek bir Satın Alma Öncesi İnceleme (PPI) her zaman iyi bir fikirdir. Ancak klasik bir otomobilin değerini anında öldürecek 15 şey için kaydırmaya devam edin.


Pas

Yanmış hardal rengine döndüren tüm panellerin yanı sıra hiçbir şey klasik bir otomobilin değerini birkaç pas kabarcığı kadar çabuk öldürmez. Pas onarımları mümkündür, ancak zaman alıcı, pahalı ve çoğu zaman uzun süre dayanmaz.


Kuru Rot

Alıcıların dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise sızdırmaz plastik koruyuculardır. Eğer zarar görmüşse pazarlıkta ısrar etmelisiniz.


Boya Sorunları

Klasik bir araba satın almak ve sahip olmakla ilgili önemli bir sorun, çoğu insanın potansiyel değeri ve yatırım büyümesini azaltma korkusuyla her türlü hasara neden olma konusunda inanılmaz derecede paranoyak olmalarıdır. Kaya parçaları, rötuşlar ve tüm paneller de dahil olmak üzere boya hasarı, bir klasiğin değer kraterine anında yardımcı olmanın kesin bir yoludur.


Orijinal Olmama

İnternet çağı otomotiv endüstrisi için hem bir nimet hem de bir lanet oldu. Redüktörler artık ihtiyaç duydukları tüm bilgileri (ve daha fazlasını!) Online olarak artı satış sonrası parça sunabilir. Ancak koleksiyoncular "zevkli" modifikasyonlarının bir arabanın değerini artırdığını düşünmeye başladığında işler çok ileri gidebilir. Yapmazlar.


Servis Kaydı Eksikliği

Hizmet kayıtları, bir otomobilin hayatının resmini çizerek potansiyel alıcıların neyin üzerinde çalıştığını ve neyin çalışmadığını anlamalarını sağlar. Ancak ek olarak, servis kayıtları her zaman iyi bir şeydir.


Motor Değiştirme

Orijinal harici takılan motorlar geçmişte büyük kazalar yaşandığına işaret edebilir. Dikkat etmelisiniz.


Masif Tekerlekler

Araçlara fabrika dışında bir jant takmak pek sağlıklı değildir. Ayrıca klasik otomobillerin orijinal jantını bulmak imkansız olacağı için değiştirilmiş jantlı otomobiller klasik kategorisine girmeye hak kazanamaz.


Kaza

Çarpışmaların ve kazaların bir arabanın değerine zarar vereceğini söylemeye gerek yok. Yukarıdaki Porsche 959, açık artırmaya giderken kaza yaşanıyor ve 470 bin dolara satışı verilen araç kaza sonrası maalesef 300 bin dolara satılıyor.


Yeniden Oluşturulmuş Veya Kurtarılmış Başlık

Bu, bir sigorta şirketi hasara rağmen isteksizce bir aracı yolda tuttuğunda ortaya çıkar - ancak sigorta şirketleri yanlış araç değeri değerlendirmelerine dayanarak korkunç kararlar alır ve gereksiz kayıplara yol açar.


Kötü Satıcı

Piyasa değerini bilmediğiniz araçları satmaya kalkışmayın. Günümüzde maalesef daha 5000 km'de ki araçların satış rakamlarını bile artıran bu yanlış uygulama bazen değer düşürürken bazende üzücü şekilde cep yakabiliyor.


Sigara Kullanımı

Evet, bu çok şaşırtıcı. Aracın döşemelerinde yanıklara sebep olabiliyor. Ayrıca tavana kötü kokular sinmesine de sebep oluyor.


Eski Lastikler

Resimde ki Mustang'de gördüğünüz lastikler oldukça eski ve bu aracın hor kullanıldığına bir işaret. Zaten tozlu oluşu onu ele veriyor da.


Genel İhmal

Akü voltajından tutun araçtaki en ufak vida bile doğru ayarlanmadıysa ciddi sonuçlar doğurabilir. Görselde ki araç olması gerekenden daha fazla voltaja maruz kaldığı için alevlere yem olmuş.


Parça Eksikliği

Klasik bir araba mükemmel, bozulmamış bir şekle sahip olsa bile (yukarıdaki muhteşem ama kusurlu Iso Grifo'nun aksine), bazı alıcılar potansiyel olarak önemli parçaların eksikliği nedeniyle bir satıcıya yaklaşmayacaktır. Bir Ferrari Testarossa satın aldığınızı düşünün, sadece otomobilin iki yakıt pompasından birinin kaynaklanmasının aylarca sürebileceğini öğrenmek hiç eğlenceli değil.


Saygınlık

Klasik bir araç ışıklarda kalkış yapan kötü kullanıcılara teslim edilmemeli aksine aracına saygı gösteren iyi kullanıcılara teslim edilmelidir.

Yorum Gönder

Yorum (0)

Daha yeni Daha eski