2021 Porsche Taycan: Tesla Model S'ten daha mı iyi?

 Porsche kısa süre önce Taycan serisine yeni bir ekleme yaptı ve beklendiği gibi, geçen yıl Çin'de tanıtılan giriş seviyesi varyantı.

Bu bahar ABD bayilerine ulaşması planlanan 2021 Taycan, 1.350 $ 'lık teslimat, işleme ve taşıma ücreti hariç 79.900 $' dan başlayacak.

Taycan 4S'den 23.900 $ daha ucuz, ancak model 69.420 $ 'dan başlayan Tesla Model S Uzun Menzilli modelden hala daha pahalı. Bununla birlikte, Porsche 7.500 $ 'lık federal vergi iadesine hak kazanıyor.

Maliyet tasarrufu önemli olsa da, giriş seviyesi Taycan'ın bir avuç dezavantajı var. Her şeyden önce, modelin arka tekerleklere güç veren ve 402 hp (300 kW/408 PS) ve 254 lb-ft (344 Nm) tork üreten tek bir elektrik motoru var. Bu, aracın 230 km/sa (143 mil/sa) azami hıza ulaşmadan önce 5,1 saniyede 0-60 mil/sa (0-96 km/sa) hızlanmasını sağlar.

Porsche, EPA tarafından tahmin edilen bir menzilden bahsetmedi, ancak model standart olarak 79.2 kWh pil paketiyle geliyor. Avrupa'da, 268 mil (431 km) 'ye kadar WLTP menziline izin verir.

Bu yeterince uzak değilse, müşteriler 93,4 kWh'lik daha büyük bir kapasiteye sahip Performance Battery Plus'a yükseltme yapabilirler. Bu, WLTP menzilini 301 mile (484 km) yükseltirken, elektrik motoru 469 hp (350 kW/476 PS) ve 263 lb-ft (357 Nm) tork üretecek şekilde yükseltildi. Ekstra güç sayesinde, model ilave 170 lbs (77,1 kg) ağırlığındaki daha büyük pil paketine sahip olmasına rağmen, 5,1 saniyede 0-60 mil/sa (0-96 km/sa) hızlanmaya devam edebilir.

Pil azaldığında, sürücüler Taycan'ın hızlı şarj teknolojisine minnettar olacaklar. Her iki pilin de ideal koşullar altında 22,5 dakika gibi kısa bir sürede %5-80 şarjdan çıkmasını sağlar.

Güç aktarım mekanizmasını bir kenara bırakırsak, giriş seviyesi Taycan , siyah fren kaliperlerini kaplayan 19 inçlik gümüş boyalı jantlarla hafifçe revize edilmiş bir dış cepheye sahip. Bu, kırmızı kaliperler ve cilalı alaşım jantlara sahip Taycan 4S ile tezat oluşturuyor. Bundan bahsetmeye pek değmez, ancak Porsche, "ön apron, yan eşikler ve arka difüzörün Taycan 4S'dekilerle aynı olduğunu" belirtti, bu yüzden onları ayırmanın tek yolu bu.

Taycan, donanım açısından standart olarak LED farlar, 10.9 inç bilgi-eğlence sistemi ve Porsche Aktif Süspansiyon Yönetim sistemi ile birlikte geliyor. Havalı süspansiyon, 20 ve 21 inç jantların yanı sıra yüzey kaplamalı ve seramik kaplı frenler de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler sunulacak.

2021 Taycan şu anda sipariş edilebiliyor ve model Electrify America'dan üç yıllık ücretsiz şarj ile geliyor. Aracın ülkemize geleceğiyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

11 Yorumlar

  1. start at $79,900 – excluding a $1,350
    ----------
    So added, that's US$81,250 flipped to Cdn by today's rates - $103,394 plus our 13% sales tax = $116,835.
    Um, minus any government incentives, I still doubt there will be any lineups for the "entry level" one over here.

    YanıtlaSil
  2. Fiyatı gerçekten de çok uygunmuş :(
    Garibanın yüzü gülürmü hiç

    YanıtlaSil
  3. düşünsene 100 milyar verip fiat egea yerine şu arabayı alıyorsun.

    YanıtlaSil
  4. In Billy Joel's words "you get more mileage out of a cheap pair of speakers".

    Maybe its me but badges, titles and tax brackets don't impress me any more and I'm not sure if that's because I've grown up or given up. Either way, as long as it makes me happy, I'm good...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I feel the same way, buddy. Even if I won the lottery I doubt my preferences would change much. I have far too many years of being a bargain hunter under my belt to change now.

      Okay, let's just call it for what it really is. I'm a cheap b*stard and proud of it.

      Sil
    2. I wouldn't use the word "cheap" so much as I would use the word "wise".
      If we would have played the game more, I doubt either one of us would be retired and enjoying NOT being in the more rush hour any more.

      I'm sure if either one of us "win a lottery", there would be little doubt there would be something nothing short of fabulous parked in (one of the) garage(s).
      Until that day, as long as the car has a manual, a top that comes off and (only) two seats, I'm happy. Asking for a pull-up parking brake does seem to be over the top now though.

      Life is good.

      Sil
  5. Tesla 25000$ lik araba sürmek üzere üstelik yeni nesil 4680 hücreleriyle geliyor. Taycan ultra zengin işi

    YanıtlaSil
  6. ben Tesla alırdım şahsen Porsche nin sırf adı var diye alan olur anca

    YanıtlaSil
  7. 412 km az değil mi ?

    YanıtlaSil
  8. What Tesla? I'm getting the Porsche!

    YanıtlaSil
  9. Finally undercuts the Panamera as initially promised

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum

Daha yeni Daha eski