Sınırlı Bir Kapalı Beta ile iOS ve Android'e Gelen Dokunmatik Kontrollere Sahip Fortnite

 Fornite'ın App Store'dan kaldırılmasıyla ilgili Destansı Apple savaşı, muhtemelen uzun metrajlı bir filmin konusu olacak çok katmanlı bir hikaye (Tim Cook'u kim oynayacak?) gelecekte. Apple'ın uygulama içi satın alma platformundan kaçınmak için Epic, son derece popüler Fortnite oyununun oyuncularına Epic'in kendi ödeme işleme platformunu kullanma fırsatı sundu.

Epic'in Apple'ın %30'luk Vergisini sona erdirme girişimi, Fortnite'ın App Store'dan kaldırılmasına neden oldu

Apple'ın ödeme sistemi etrafında bir son çalışma yaparak, Fortnite oyuncuları paradan tasarruf edeceklerdi çünkü Epic, Apple'ın geliştiricilere satın alımları işleme koymaları için ücretlendirdiği uygulama içi ödemelerin %30'undan vazgeçmek zorunda kalmayacaktı. Başka bir deyişle, Fortnite'da kullanılan sanal V bucks para birimi, Epic'in kendi Oyun Mağazasından satın alındığında %20 daha ucuza mal olacak. Epic, Fortnite oyuncularını Apple'ın yüzüne tokat olarak gördüğü kendi ödeme platformuna yönlendirdi.

Apple'ın kuralları, bir App Store uygulamasının abonelere alternatif bir ödeme işleme platformuna gönderen bağlantılar göndermesini engeller. Apple, Fortnite ve Epic'i App Store'dan attı ve davalar başladı. Google da aynı nedenle oyunu Play Store'dan attı. Fortnite hala Epic Game Store'dan yüklenebilir.

Bugün NVİDİA, bir blog yazısında Fortnite oyuncularının, oyunun GeForce NOW bulut oyun hizmeti üzerinden mobil Safari web tarayıcısı üzerinden yayınlanmasına izin verecek sınırlı süreli kapalı beta sürümünden yararlanabileceğini duyurdu. Aynı zamanda Android kullanıcıları, Google Play Store'dan yüklenebilen GeForce NOW uygulaması aracılığıyla Fortnite'a erişebilecek.

Fortnite'ın yeni dokunmatik kontrol sürümünü denemek isteyenler, bugünden itibaren bekleme listesine alınmak üzere bu web sitesini ziyaret etmelidir. Öncelikle, bekleme listesine ve kapalı beta'ya katılmak için bir NVİDİA hesabına kaydolmanız gerekir. Katılmak için GeForce Now'a ücretli üyelik gerekmediğini unutmayın. Ardından, kayıt olmanız ve oynamak istediğiniz cihaz(lar) ı seçmeniz gerekir ve birden fazlasını seçebilirsiniz.

Son adım, ücretsiz veya öncelikli bir GeForce üyesi olmaktır. Yaptığınız seçim, sınırlı süreli kapalı beta için seçilme şansınızı artırmaz veya azaltmaz. NVIDIA, " Tüm Fortnite oyuncularının ve GeForce NOW üyelerinin keyif alacağı bir deneyim geliştirmek için Epic Games'teki ekiple birlikte çalışıyoruz. Kapalı beta zamanla sınırlı olacak, ancak ne kadar süreceği konusunda kesin bir zaman çizelgemiz yok."

NVIDIA, daha fazla oyun için dokunmatik ekran kontrolleri sunmayı planlıyor

NVİDİA'NIN bulut oyun sistemi için bu sadece bir başlangıç. Şirket, "GeForce Now'a daha fazla dokunmatik özellikli oyun eklemek için ek yayıncılarla birlikte çalışıyoruz. Ve Android uygulaması ve iOS Safari cihazları aracılığıyla milyonlara ulaşan yerleşik dokunma desteğiyle oyunlarının tam PC sürümlerini mobil cihazlara aktaran daha fazla yayıncıyı dört gözle bekliyoruz."

Geçtiğimiz ay Apple, Yargıç Gonzalez Rodriguez'in verdiği orijinal kararın 9 Aralık'ta yürürlüğe girmesini engelleyen Dokuzuncu ABD Temyiz Mahkemesi tarafından bir süre kaldı. Bu karar, Apple'ı geliştiricilerin iOS uygulamalarına abonelerle iletişim kurmasına ve onlara alternatif uygulama içi ödeme platformlarına yönlendiren bağlantılar göndermesine izin vermeye zorlayacaktı.

Konaklama, Apple'ın yargıcın kararını takip etmesi gerekmeden sadece bir gün önce 8 Aralık'ta Apple'a verildi. Bu nedenle, Apple'ın Hail Mary pass'ı sayesinde, geliştiriciler abonelerinin kendi karlarına zarar vermeden para biriktirmelerine yardımcı olamazlar. Yine de, konaklama sadece Apple'a biraz zaman kazandırıyor ve sonunda Apple Vergisi konusu tekrar gündeme gelecek.

Şimdilik, Fortnite'ı kontrolörler ve gamepadler olmadan oynamakla ilgileniyorsanız ve sadece parmaklarınızı kullanmak istiyorsanız, bekleme listesine girin ve şanslı olanlardan biri olduğunuzu umuyoruz.

Yorum Gönder

Yorum (0)

Daha yeni Daha eski