Samsung Galaxy A13 5G İncelemesi: En ucuz amiral gemisi olabilir mi?

Samsung'un amiral gemileri aşırı derecede pahalı olabilir, ancak şirket bir kol ve bir bacağa mal olmayan tonlarca iyi telefon yapıyor. Galaxy A13 5G yine bir başka: 250$ fiyatıyla bir akıllı telefondan beklediğiniz her şeyi yapıyor, çoğu zaman bir akıllı telefonun yapmasını beklediğinizden daha iyi. Daha premium bir cihaza fazladan para bırakmak istemiyorsanız, A13 5G kesinlikle değerlendirmeye değer.

A13'ün tasarımı özellikle rafine değil - birinden genel bir Android telefon çizmesini isteseydim beklediğim gibi görünüyor. Ön kısımda, gözyaşı çentiği ve ekstra kalın çene ile tamamlanan 6.5 inçlik bir ekranı çevreleyen 2022 için kalın çerçeveler var.

Ekranda biraz yırtıldım. Samsung'un 90Hz ekranlı 250 dolarlık bir telefon yapmayı başarması müthiş, ancak en son Moto G Power'da olduğu gibi, bu ekranla ilgili başka hiçbir şey kayda değer değil. 720p LCD panel, fiyatı göz önüne alındığında burada gerçekten umursamıyorum - ancak renkler çok canlı değil, bu da tüm telefona cansız bir his veriyor. Yüksek yenileme hızına sahip ekranları ne kadar sevsem de, A13'te bitene göre daha kaliteli bir 60Hz paneli tercih ederdim sanırım. Ayrıca herhangi bir oleofobik kaplama uygulanmış gibi görünmüyor, bu nedenle silinmesi kolay olmayan birçok parmak izi topluyor. Ekran ile telefonun gövdesi arasındaki dikişin de çoğu telefondan daha fazla tüy bırakma eğiliminde olduğunu fark ettim.

Arka kısım, üç kamera ve sol üst köşede flaş ve altta bir Samsung logosu bulunan yumurta kabuğu kaplamalı siyah plastik. Sağ kenarda bir ses seviyesi düğmesi ve tatmin edici derecede hızlı güç düğmesine monte edilmiş parmak izi sensörü var; solda birleşik SIM/microSD kart tepsisi; ve altta bir USB-C bağlantı noktası, aşağı doğru çalışan hoparlör ve 3,5 milimetre kulaklık jakı. Bu tek hoparlör A13'ün tek hoparlörü ve kulağa hoş gelmiyor. Yeterince gürültülü oluyor, ancak konuşulacak fazla bas üretmiyor ve sert bir kaliteye sahip.

Genel olarak, A13 özellikle iyi yapılmış bir donanım parçası değildir. Plastik gibi, esniyor ve gıcırdıyor ve düşük kaliteli ekranının temiz tutulması zor. Ancak ucuz olduğu gerçeği, aslında ucuz olduğu gerçeğiyle yumuşatılır; bu fiyat noktasında beklediğimden daha kötü değil.

Telefon biraz literatür, şık bir SIM çıkarma aracı ve bir USB-C-C kablosu ile birlikte gelir. Kutu içerisinden şarj aleti çıkmamaktadır. Amiral gemilerinin şarj cihazı olmadan gönderilmesi eğilimi beni pek rahatsız etmiyor ve bu fiyata bir şarj cihazının paketlenmesinin aslında telefonu daha pahalı hale getirebileceğini anlıyorum. Ancak 250 dolarlık telefon alışverişi yapan insanlar muhtemelen her yıl yeni bir telefona 900 dolar harcayan hobiciler gibi yedek şarj cihazlarında boğulmuyor. Samsung bir tane eklemeliydi.

Burada Android 11 üzerinden One UI 3.1 alıyorsunuz, bu yüzden pek fazla sürpriz yok. Ekstra kısayollar ekleyen isteğe bağlı kenar panelleri ve çoklu görev için uygulamaları küçük pencerelere yerleştirme yeteneği de dahil olmak üzere tüm normal Samsung püf noktalarına sahiptir (bunu telefon boyutunda 720p ekranda yapmak istemeyebilirsiniz, ancak yapabilirsiniz).

Yazılımın kendisinden daha ilginç olan, Samsung'un A13 için dört yıllık güvenlik yamaları vaat etmesi. Bu, 2022'de Samsung için alışılmadık bir durum değil, ancak bu kadar ucuz bir telefonun iyi bir destek aldığını görmek hala yüreklendirici.

Dört gig RAM ile eşleştirilmiş bir MediaTek Dimensity 700 yonga seti üzerinde çalışan A13 5G, beklediğimden daha güçlü bir performans sergiliyor. Ana ekranlarda gezinmek, uygulamaları açıp değiştirmek ve hatta Call of Duty Mobile gibi oldukça yoğun oyunları oynamak bile sorunsuz bir şekilde gitti. Yine de tuhaf bir takılma veya takılma yaşayacaksınız ve uygulama açılış ekranlarına daha güçlü bir cihazla yapacağınızdan biraz daha fazla zaman harcayacaksınız, ancak bu donanımın sunduğu kullanıcı deneyiminin bir bütçe için kabul edilebilirden daha fazla olduğunu düşünüyorum. telefon. Gerçekten çok iyi.

Pil ömrü de harika. A13 ile geçirdiğim süre boyunca normalden biraz daha fazla ev sahibi oldum, ancak telefon tam şarjlar arasında 48 saatten biraz fazla bir süre boyunca yaklaşık yedi saatlik karma kullanımlı ekran süresini çalıştırmayı başardı. Bu süre, web'de gezinmeyi, mesajlaşmayı, biraz hafif oyun oynamayı ve 5G bağlantısı üzerinden YouTube videolarını birkaç saat izlemeyi içeriyordu. Gerçekten bu şeyi bir günde öldürmeye çalışman gerekecek.

Galaxy A13'ün üç arka kamerası var: iki adet iki megapiksel atıcı, bir makro, bir derinlik eşliğinde 50 megapiksel birincil. Birincil kamera, iyi ışıkta iyi görüntüler sağlar. 50 megapiksel 12,5'e kadar gruplandırılmıştır ve yakınlaştırırsanız ince detaylar suluboya resmi gibi görünmeye başlar. Yeterli ışıkta çekilen kırpılmamış çekimler, sosyal medya için yeterince iyi görünüyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, A13 loş ışıkta zorlanıyor. Özel bir düşük ışık modu yoktur ve gerçekten karanlık ayarlarda ISO'nun binlere çıkmasına rağmen, deklanşör hızı çok yavaştır. Yukarıdaki son resimde ISO 5000 olarak ayarlanmış ve enstantane saniyenin onda biri kadardı. Bu kadar uzun pozlamalarla sabitlenmemiş bir kameradan net fotoğraflar elde edemezsiniz.

İki ek kamera da orada olmayabilir. Biri portre moduna yardımcı olduğu iddia edilen özel bir derinlik kamerası, diğeri ise sabit odaklı bir makro atıcı. İyi makro kameralar çok eğlenceli olabilir ama bu onlardan biri değil.

İki megapikselde, A13'ün makro kamerasından alınan fotoğraflar nispeten küçüktür: sadece 1.600 x 1.200 piksel. Ayrıca agresif bir şekilde bilenmişler. Sadece iyi değiller. Kullanmak istemeyeceğiniz özelliklere sahip olmak telefona pek zarar vermez, ancak yalnızca belirli bir sayıya sahip olmak için daha fazla kamera eklemek asla iyi bir fikir değildir. Tek, iyi bir kameraya sahip olmayı tercih ederim.

2 Yorumlar

  1. Bunu almak yerine yurtdışı kayıtlı cihaz almak şuanda daha mantıklı geliyo

    YanıtlaSil
  2. 3000 verip bismillah paket samsung alacağıma 3000 verip yd kayıtlı 8 ramli xiaomi alırım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum

Daha yeni Daha eski