Yeni Garmin Fenix ​​7 ve Epix Serisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 Garmin, en popüler cihazlarının bazılarında büyük bir güncelleme duyurdu. Garmin Fenix ​​7 serisi, üst düzey GPS izleme hattına daha fazla güneş enerjili model, dokunmatik ekran ve hatta dahili el feneri getirerek burada. Şirket ayrıca Fenix ​​7 serisine bir AMOLED ekran ekleyen Garmin Epix adlı (çoğunlukla) yeni bir fitness saati serisini duyurdu.

Bu cihazlarla ilgili konuşulacak çok şey var ve yeni özelliklerle ilgili tüm ayrıntılara sahibiz. Garmin Fenix ​​7 ve Epix serisi hakkında bilmeniz gereken her şey burada.

Garmin Fenix ​​7 serisi: Yeni ne var?

Fenix ​​7 serisine büyük değişiklikler geliyor. Ama önce Garmin'in bu yıl sunduğu tüm modellerden bahsetmeliyiz.

Garmin Fenix ​​7 serisi hala üç boyutta mevcut olacak: Garmin Fenix ​​7S (küçük), Garmin Fenix ​​7 (orta) ve Garmin Fenix ​​7X (büyük). Fenix ​​7S ve Fenix ​​7, standart modellerde, güneş modellerinde ve safir ekranlı güneş modellerinde sunulmaktadır. Temel model Fenix ​​7X yoktur - yalnızca bir güneş modeli ve safir ekranlı bir güneş modeli.

Fenix ​​7 serisinin tamamında, daha yüksek çözünürlüklü OLED panellere kıyasla harika dış mekan görünürlüğü sunan transflektif piksel içi bellek (MIP) ekranları bulunur. Ancak büyük değişiklik, artık dokunmatik ekran olmaları. Coros Vertix 2'den farklı olarak , Fenix ​​7 serisinin dokunmatik ekranları, ister bir etkinlikte olun, ister bir haritada gezinirken veya widget'larınız arasında geziniyor olun, işletim sisteminin tüm bölümlerinde kullanılabilir.

Neyse ki, tüm cihazı beş fiziksel düğmeyle de kontrol edebilirsiniz, ancak kullanmak isterseniz dokunmatik ekran mevcuttur. Ayrıca, sağ üst ve sol alt düğmelere uzun basarak istediğiniz zaman dokunmatik ekranı devre dışı bırakabilirsiniz.

Bunun için ödeme yapmak istiyorsanız, her Fenix ​​7 boyutu güneş enerjisiyle şarj etme özelliklerine sahiptir. Garmin, Fenix ​​7 hattındaki solar şarj panelinin yüzey alanını artırarak, onu Fenix ​​6 hattındaki güneş panellerinden daha verimli hale getirdi. Fenix ​​7'nin güneş panelleri, Fenix ​​6X Pro Güneş panellerinden ~%54 daha büyüktür ve dış mekanlarda doğrudan güneş ışığı altındayken güneş enerjisi kazanımlarını esasen ikiye katlar. Her model için pil istatistikleri aşağıdaki özellikler tablosunda bulunabilir.

Başka yerlerde, Fenix ​​7 serisi artık, yanlışlıkla düğmeye basılmasını azaltmaya yardımcı olması gereken güçlendirilmiş çıkıntılara ve metal düğme koruyucularına sahiptir.

Fenix ​​7X'i tercih ederseniz, serideki en havalı yeni özelliklerden birine sahip olacaksınız. Her iki 7X modelinde de saat kasasının üst kenarına yerleştirilmiş, kısılabilir, çoklu LED'li bir el feneri bulunur. Ekrana hızlı bir çift dokunma, el fenerini açar. Bunu gece nereye gittiğinizi görmek, yoldayken görünür olmak veya ihtiyacınız olduğunda telefonunuzun el fenerinin yerine geçmek için kullanabilirsiniz. El feneri kırmızı veya kısılabilir beyaz moda ayarlanabilir. Garmin ayrıca, her kol sallamanızla koşu ritminize uyan bir flaş modu geliştirdi. Oldukça havalı, ancak keşke tüm Fenix ​​7 modellerinde mevcut olsaydı.

Fenix ​​7 hattında GPS ve navigasyon da geliştirildi. Tüm Fenix ​​​​7 serisi cihazlar , genellikle GPS bağlantısı için zor olan alanlarda gelişmiş doğruluk için L5 frekans aralığını destekler. Tüm Fenix ​​7 cihazları artık Beidou'yu da destekliyor.

Sapphire Solar Fenix ​​7 cihazları, Garmin'in TopoActive haritaları ile önceden yüklenmiş olarak gelir . Cihazınızı satın aldığınız harita bölgesine otomatik olarak erişebilirsiniz. Başka bir ülkeye bir gezi yapmayı planlıyorsanız, küresel TopoActive haritalarını Wi-Fi üzerinden de indirebilirsiniz. Standart ve Solar Fenix ​​7 cihazlarının TopoActive haritalarına erişimi vardır, ancak bunları manuel olarak indirmeniz gerekir. Tüm temel model Fenix ​​7'lerde 16 GB, Solar ve Sapphire Solar modellerinde ise 32 GB depolama alanı bulunur.

Tüm Fenix ​​7'lere ayrıca SkiView haritaları ve 42.000 golf sahası önceden yüklenmiştir.

Sapphire Solar modelleri için yaylanmak size daha da fazla fayda sağlayacaktır. Bu üst düzey saatler, aynı anda GPS, GLONASS, Galileo, Beidou ve QZSS sistemlerinden sinyal almalarını sağlayan çok bantlı GNSS desteğiyle birlikte gelir. Bu, daha iyi genel navigasyon doğruluğu ile sonuçlanmalıdır.

Donanım için bu kadar - hadi yeni yazılıma geçelim. Fenix ​​7 serisinin iki yeni antrenman özelliği var: gerçek zamanlı dayanıklılık ve görsel yarış tahmincisi.

Gerçek zamanlı dayanıklılık tam olarak göründüğü gibidir. Bir koşu veya bisiklete binme sırasında, efor seviyenizi gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. Bu veriler iki katmanda sunulur: potansiyel dayanıklılık ve mevcut dayanıklılık. Potansiyel dayanıklılık, genel dayanıklılığınızı tahmin eder ve aktiviteniz boyunca yavaş yavaş tükenir. Ayrıca daha sonra makul miktarda bir iyileşme gerektirecektir. Mevcut dayanıklılık , mevcut yoğunluk seviyenizde ne kadar süre koşmaya veya bisiklete binmeye devam edebileceğinizi tahmin eder.

Yeni görsel yarış tahmin özelliği, çoğu üst düzey Garmin saatinde zaten mevcut olan yarış tahmincisi üzerine kuruludur. Genellikle, size 5K, 10K ve yarı maratonlar gibi belirli yarışlar için zaman tahminleri veren bir veri sayfasına gidersiniz. Görsel yarış tahmincisi, her bir yarış türü için hangi zamana yöneldiğinizi anlamanıza yardımcı olmak için bir grafikte görüntülenen bu verilerin basit bir görsel temsilidir.

Bir yarışta koşarken veya bisiklete binerken, yeni Up Ahead özelliği, deneyimin daha sorunsuz ilerlemesine yardımcı olacağını umar. Garmin saatiniz, bir yarış sırasında yaklaşan yardım istasyonları, yollar ve sonraki dönüşler hakkında sizi bilgilendirecektir. Yarışınızı yönetmenize yardımcı olmak için önceden tanımlanmış bir kontrol noktasında Fenix ​​​​7'nizde gösterilecek belirli bilgileri de ayarlayabilirsiniz. Örneğin, yarışınızın belirli bir noktasındaki son bölünmenizi veya yaklaşan yükselişinizi bilmek istiyorsanız, bunu önceden ayarlayabilirsiniz ve bu mesafeye ulaştığınızda Fenix ​​7'niz sizi bilgilendirecektir. İşleri planlamanıza yardımcı olacak geçici bir veri sayfası gibidir.

Son olarak Garmin, cihazınıza uygun uygulamaları ve saat yüzlerini bulmayı ve indirmeyi kolaylaştırıyor. Önceden, Connect IQ'dan bir şeyler indirmek yalnızca akıllı telefon uygulaması veya web arayüzü aracılığıyla yapılabiliyordu. Ancak şimdi Connect IQ On Device, telefonunuz Bluetooth üzerinden bağlı olmasa bile önerilen uygulamaları doğrudan saatinizde görmenize ve Wi-Fi üzerinden indirmenize olanak tanır.

Tabii ki Fenix ​​7 serisinde daha eski Garmin saatlerinde zaten mevcut olan birçok başka özellik var. Bunlar arasında PacePro ve Garmin Coach gibi popüler eğitim özelliklerinin yanı sıra Garmin'in dördüncü nesil Elevate kalp atış hızı sensörü , nabız oksimetresi, gelişmiş uyku izleme, Body Battery , Health Snapshot, Garmin Pay ve yerleşik müzik depolama yer alıyor .

Garmin Epix (Gen 2) serisi: Bilmeniz gerekenler

Orijinal Garmin Venu'dan bu yana, çoğu kişi AMOLED ekranlı gerçekten üst düzey bir Garmin saat istiyor. Garmin Epix tam olarak budur. Teknik olarak, bu, 2015'te piyasaya sürülen orijinalden tamamen farklı olmasına rağmen, ikinci Garmin Epix'idir . Garmin, Siber Hamle'ye adını gerçekten beğendiğini söyledi.

Garmin Epix'i bir Fenix ​​7 olarak düşünün, ancak daha geleneksel bir MIP ekranı yerine dokunmatik ekran AMOLED ile. Yeni gerçek zamanlı dayanıklılık ve görsel yarış tahmin özellikleri, Up Ahead ve Connect IQ On Device dahil olmak üzere Fenix ​​7 serisinde bulunan en yeni ve en iyi özelliklerin tümüne sahiptir.

Epix'in iki modeli vardır: paslanmaz çelikten yapılmış bir temel model ve safir ekrana sahip (duh) ve titanyumdan yapılmış bir Sapphire sürümü.

Fenix ​​7 serisi gibi, Sapphire modeli de daha pahalı ama aynı zamanda daha fazla özelliğe sahip. Önceden yüklenmiş TopoActive haritalarının yanı sıra artırılmış yerleşik depolama alanına (temel modelin 16 GB'sine karşı 32 GB) sahip olursunuz. Sapphire modelinde ayrıca çok bantlı GNSS desteği bulunurken, temel modelde yoktur.

Ekran, Garmin Venu serisinde bulacağınızdan farklı olarak 1.3 inçlik bir AMOLED paneldir . Ayrıca, dokunmatik ekranı kullanmadan cihazı kontrol etmek için kasanın etrafında beş fiziksel düğme var.

Bu daha yüksek çözünürlüklü ekran, Epix'in bir Fenix ​​cihazı kadar uzun süre dayanmayacağı anlamına geliyor. Ek olarak, güneş enerjisiyle çalışan Epix cihazı yoktur. Pil ömrü, akıllı saat modunda tek bir şarjla 16 güne kadar veya GPS modunda 42 saate kadar sürebilir. Her zaman açık olan ekranı açmak, pil ömrünü akıllı saat modunda altı güne ve GPS modunda 30 saate düşürür.

Epix daha çok geleneksel bir akıllı saate benzese de , bu Venu 2 Plus değil. Saatte yerleşik bir hoparlör veya mikrofon yoktur, bu nedenle sesli asistanlarla uyumlu değildir ve bilekten telefon görüşmesini desteklemez.

Garmin Fenix ​​7 ve Epix alternatifleri

Garmin Fenix ​​6 serisi: Son nesil teknolojiyi satın almak, biraz para biriktirmek ve yine de istediğiniz özelliklerin çoğuna sahip olmak için iyi bir yoldur. Garmin Fenix ​​6 serisi , genellikle lansman fiyatından yüzlerce dolar daha ucuza satışta bulunabilir.

Coros Vertix 2: Pil ömrü ve GPS doğruluğu sizin için en önemliyse, Coros Vertix 2'ye bakın . Coros'un en yeni dış mekan saati, çok bantlı GNSS ve bir şarjla 60 güne kadar dayanabilen bir pil gibi benzersiz özellikler sunsa da mükemmel değil.

Garmin Venu 2 Plus: Garmin Venu 2 Plus , akıllı telefonunuzun sesli asistanı ve bilekten telefon görüşmeleri için desteğin yanı sıra bir AMOLED ekrana sahiptir. Genel olarak sağlam bir çoklu spor saati olduğunu bulmamıza rağmen, teknik olarak Fenix ​​7 veya Epix kadar yetenekli değil.

Apple Watch Series 7: Apple Watch Series 7 ve Garmin Fenix ​​7 farklı kullanıcılar için üretildi. Yine de, spor takibi için her yönüyle iyi bir akıllı saat olduğu için Apple'ın en son modelini önermemek zor.

Suunto 9 Peak ve Baro: Suunto 9 Peak ve Baro, Suunto'nun sunduklarının en iyisidir. Ortalamadan daha iyi pil ömrüne ve yerleşik müzik desteğine sahip olmalarına rağmen, çevrimdışı haritalamaları yoktur.

6 Yorumlar

  1. Garmin Fenix ​​7 veya Epix'te LTE var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, ne Garmin Fenix ​​7 ne de Garmin Epix'in LTE yetenekleri yoktur.

      Sil
  2. Garmin Fenix ​​7 veya Epix'in EKG'si var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, ne Garmin Fenix ​​7 ne de Garmin Epix bir elektrokardiyogram ( EKG ) monitörüne sahip değildir.

      Sil
  3. Garmin Fenix ​​7 veya Epix sesli yardımcıları veya bilekten aramayı destekliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır. Fenix ​​7 ve Epix serisinde yerleşik mikrofon veya hoparlör yoktur, bu nedenle Bluetooth arama ve sesli yardımcıları destekleyemezler.

      Sil

Yorum Gönder

Yorum

Daha yeni Daha eski